Mi nismo alternativa, mi smo izazov!

Živimo u vremenu kada službena (konvencion­alna) medicina ne zado­voljava potrebe modernog čovjeka, posebno onog koji ima potrebu da se na nje­gove zdravstvene probleme odgovara na drukčiji način. Ne može se reći da ona gubi na značenju, ali drukčiji pristup i prošireno znanje o kompleksnosti čovjeka kao cjelovitog bića (stvorenog od duha i tijela) zasigurno postaje nužnost.

Već je poznato da se službena medicina bazira na simptomima bolesti, dok holistička medicina prvotno otkriva i traži uzroke pojedinih bolesti, koje upravo radi takvog pristupa postaju podnošljive, a često i izlječive.

Holistička medicina je cjeloviti sistem liječenja koji ima za cilj uravnoteženje i sinhronizaciju uma, duha i tijela te smatra da je pri liječenju određene bolesti potrebno sagledati sve aspekte postojanja osobe koja boluje, te da se ista moram promatrati u sklopu cjeline, a ne kroz pojedinačne segmente.

Holistica je dobila ime upravo po svojoj univerzalnosti, pomaganju čovjeku prirodnim sredstvima u raznim oblicima, a sve kako bi se povratilo narušeno zdravlje. Biljna apoteka Holistica za vas je pripremila paletu prirodnih preparata za očuvanje zdravlja i pomoći pri mnogim zdravstvenim problemima. Mi nismo alternativa, mi smo izazov! Izazov da vas natjeramo da mislite na svoje zdravlje, da niko ne može preuzeti tu odgovornost osim vas!

Hoćete li se odlučiti na farmaceutske i sintetičke lijekove koji djeluju brzo ali s kontraindikacijama, kao pljusak koji stvori bujicu koja nosi sve ispred sebe, i ono što je loše, ali i ono što je dobro. Prije nego posegnete za antibiotikom, uzmite u obzir prirodne metode liječenja koje jačaju imunitet i cijelo tijelo, a takve su: homeopatija, fitoterapija, kineska medicina i druge.

Sadika Avdić, homeopatkinja i fitoterapeutkinja

Znanje i diplomu stekla je pri LICH-u (Londonskom internacionalnom koledžu homeopatije).

Homeopatijom i fitoterapijom aktivno se bavi već 15 godina. Drži predavanja, seminare, povremeno i redovno piše za mnoge ugledne novine i časopise promovirajući prirodnu medicinu, holistički pristup u sagledavanju zdravstvenih problema, homeopatiju i duhovnu medicinu. Redovno se pojavljuje i u drugim elektronskim medijima sa temama kako unaprijediti duhovno i fizičko zdravlje.